„Bugatti Chiron”. Un supercar de urcat pe un piedestal, deasupra tuturor!

0

Fara doar si poate, marea revelatie a Salonului Auto de la Geneva – editia 2016, care a debutat pe 3 martie la Geneva Palexpo, va fi superzvarluga „Bugatti Chiron”, un bolid asteptat sa sparga absolut toate recordurile.

bugatti-chiron-05-1Inspirat de iconicul Bugatti Type 57SC Atlantic, „Chiron” este cea mai moderna interpretare a ADN-ului brandului de lux de la Molsheim, intruchipand noul limbaj de design al manufacturierului franco-german.

bugatti-chiron-31-1De altfel, motto-ul adoptat de stilistii Bugatti pentru „Chiron” a fost „Forma urmeaza performanta”. Cu un motor de aproape 1.500 de cai , capabil sa dezvolte o incredibila viteza de deplasare de 420 km/h, „Bugatti Chiron” devine, oficial, cea mai rapida si mai puternica masina de strada construita vreodata.

bugatti-chiron-07-1Se poate ca succesorul lui „Bugatti Veyron”, lansat in 2003 – botezat „Chiron” in onoare legendarului driver monegasc Louis Alexandre, cel mai batran pilot de curse care a concurat vreodata in F1 – va fi una dintre cele mai rafinate rachete lansate pana acum, un metisaj echilibrat intre performanta maxima de conducere, frumusete care iti taie respiratia si tehnologie fascinanta, o advarata „fiara” de „top of the top”.

bugatti-chiron-11-1bugatti-chiron-12-1„Nu exista in clipa de fata o alternativa mai potrivita”, sustine Wolfgang Dürheimer, presedintele Bugatti Automobiles SAS, si nu credem ca sunt motive ca sa nu-l credem. „Chiron” accelereaza pana la 100 de km/h in mai putin de 2,5 secunde (undeva in zona recordului Porsche 918 Spyder), dezvoltand un cuplu maxim de 1.600 Nm datorita noul motor turbo de 8 litri W16 dezvoltat de inginerii francezi.

bugatti-chiron-30-1bugatti-chiron-06-1 bugatti-chiron-32-1Cele 4 turbocompresoare sunt acum dublu-alimentate si deja garanteaza un cuplu maxim la 2.000 rpm, mentinut la acest nivel pana la 6.000 de rotatii pe minut. Bugatti Chiron are un pret anuntat de pornire de 2.400.000 euro si urmeaza sa fie lansat in toamna acestui an, mai precis in luna septembrie.

bugatti-chiron-16-1 bugatti-chiron-26-1 bugatti-chiron-29-1 Constructorul a anuntat ca vor fi fabricate doar 500 de unitati. Atentie, 120 de bucati au fost deja antamate!

 

Share.

About Author

Comments are closed.