Les Ottomans, extravaganta si istorie

0

Batranul conac boieresc, construit in Secolul XVIII, la cererea Marelui Vizir Mehmed Pasa „Muhsinzade”, ajunsese o ruina in perioada interbelica.

0Spre sfarsitul anilor ’20, situatia a devenit de-a dreptul dramatica: predecesorii vizirului au parasit unul dupa altul locatia, iar in 1933, impunatoarea cladire avea sa sfarseasca prin a fi mistuita de flacari, in urma unui incendiu devastator.

5Elegantul conac de pe malul Bosforului, devenit ruina, a ajuns astfel sa tina loc drept depozit pentru carbune, apoi pentru nisip. Abia la inceputul anilor 80, urmasii-urmasilor pasei Muhsinzade au convenit ca e vremea sa decida vanzarea fostei resedinte a vizirului, indreptandu-si atentia catre un antreprenor din domeniul turismului. Reconstructia „Les Ottomans” a reprezentat unul dintre dezideratele familiei Aysal, care i-a redat proprietatii maretia de altadata. Conacul a fost refacut in intregime, in conformitate cu planurile originale, iar astazi este cel mai scump hotel de tip boutique din Turcia.

1Situat nu departe de podul cu acelasi nume, pe partea europeana a orasului, „Hotel Les Ottomans” prezinta pentru oaspetii lui absolut toate elementele vietii de lux, o combinatie uimitoare intre istorie, traditie si bogatie.

3Fiecare camera e proiectata si mobilată in stil aparte, reflectand perioada glorioasa a Imperiului Otoman. Arcadele si coloanele au fost inspirate de haremul Palatului Topkapi, iar plafoanele artistic pictate, candelabrele uimitoare si dusumelele din lemn creaza impresia unui mediu cald si autentic, care emana sentimentul de privilegiu si eleganta.

2„Hotel Les Ottomans” invita oaspetii la o experienta unica, oferindu-le acestora toate detaliile delicate ale unei vieti de lux. Fiecare dintre cele 10 suite, incepand cu „Nurbanu Sultan” (dupa sotia sultanului Selim al II-lea) si terminand cu „Hürrem Sultan” (apartamentul care pastreaza vie memoria consoartei lui Suleyman Magnificul), reflecta o combinatie rafinata intre traditia otomana si luxul contemporan.

6„Les Ottomans 29”, restaurantul italian al hotelului, ocupa doua locatii diferite, in functie de anotimp. In timpul iernii, el functioneaza in interior, iar vara – pe malul Bosforului. Hotelul dispune de un centru spa de renume mondial, „Caudalie Vinothérapie”, cu incredibile si unice tratamente in care se folosesc vinuri Sauvignon sau Merlot. Nu lipsesc hamamurile turcesti si piscinele. Hotelului detine cateva ambarcatiuni – inclusiv o salupa de sase persoane si chiar un yaht de lux.

7„Hotel Les Ottomans” se afla nu departe de alte ispite turistice ale Istanbulului, precum Palatul Topkapi, Palatul Dolmabahce, Piata Taksim, Moscheea Albastra, Hagia Sofia, Zorlu Center, Nisantasi Shopping Center s.a.m.d. De la deschidere si pana in prezent, rafinatul boutique-hotel din zona rezidentiala Kuruçesme a reprezentat prima optiune pentru multe celebritati ale planetei, precum Gisele Bundchen, Kylie Minogue, Kate Moss, Paris Hilton, Karolina Kurkova, Ben Kingsley, Ricky Martin, Donald Trump, Sarah Ferguson, Albano Carrisi, Kevin Costner sau Chris North.

 

Share.

About Author

Comments are closed.