Jaeger-LeCoultre. Editie aniversara „Reverso”, cu influenta asumata Christian Louboutin

0

Pentru a marca 85 de ani de „Reverso”, Jaeger-LeCoultre nu putea sa se asocieze in acest demers aniversar decat cu un creator de marca, respectiv cu regele tocurilor inalte si al talpilor de lac de culoare rosie, Christian Louboutin – designerul francez care a ridicat pantofii la rang de arta si, asa cum spunea cineva, la niste preturile stratosferice.

1In 2016, linia „Reverso” isi sarbatoreste ziua de nastere, a 85-a, iar Jaeger-LeCoultre a pregatit o sumedenie de surprize pentru doamnele care adora iconicele ceasuri de mana dreptunghiulare, concepute de manufacturierul din Le Sentier in cel mai pur stil Art Deco.

2Intr-un timp aparent scurt, Louboutin a reusit sa descopere absolut toate elementele care ar putea fi folosite (texturi si culori) pentru a crea designul unor cadrane si curelele care exprima puternica lui personalitatea artistica, intr-o juxtapunere perfecta cu stilul Art Deco, inerent in colectiile „Reverso” din 1931 incoace.

3Dincolo de aportul maestrului francez, trebuie spus ca linia de ceasuri din seria aniversara „Reverso – Louboutin”, parte a colectiei limitate „Atelier Reverso”, asteptata sa apara in buticurile „JLC” in luna aprilie, dispune, pe langa multe altele, si de o noua versiune imbunatatita a mecanismului Gyrotourbillon, patentat de orologeria helveta la inceputul anilor 2000.

4Mai merita mentionat faptul ca Jaeger-LeCoultre nu se afla la primul parteneriat de acest fel. In 2004, manufactura elvetiana a conceput ceasul barbatesc „JLC AMVOX 1”, intr-o aglutinare mai mult decat onoranta cu legendarul constructor britanic de automobile Aston Martin, pentru ca in 2012 sa-si asocieze numele cu brandul milanez de lux „Valextra” (articole din piele), pentru a lansa ceasul de dama „Grande Reverso Lady Ultra Thin”, chiar de Valentine’s Day.
5

Share.

About Author

Comments are closed.