Inovaţie românească de lux în industria mobilei

0

Cristi Cocolea ne face să ne simțim mândri că suntem români, trebuie să recunoaștem acest lucru. Nu oricine ar fi putut crea și produce o asemenea gamă de lux în industria mobilei în Australia, brandul său devenind apoi din ce în ce mai cunoscut și în afara îndepărtatului continent în care acesta locuiește de mai bine de 35 de ani. Mai exact, este stabilit la Melbourne, alături de familia sa. Nu de mult timp, și-a deschis o afacere cu mobilier din aluminiu, cupru, alamă şi piele, cu influenţe din zona aviaţiei, materialele fiind aduse din Brazilia și asamblate in China. Vorbim despre un mobilier exclusivist, adaptabil atât locuinţelor, cât şi barurilor sau cluburilor de noapte.

Pentru a începe acest business, Cristi Cocolea a investit banii de pensie. O investiție care s-a meritat, spunem noi, întrucât au apărut clienți și din Statele Unite ale Americii sau Europa, pe lângă cei din Australia pe care îi avea deja. Își dorește ca la un moment dat să poată trimite piesele sale de mobilier și în Romania. Poate chiar la Timișoara (de ce nu?), oraș în care au locuit părinții acestuia. Deocamdată, putem admira luxosul mobilier pe site-ul său oficial https://www.cocolea.com.au/, dar nu înainte de a afla mai multe detalii din interviul de mai jos:

Florenta Popa: Ce piese de mobilier se vând cel mai bine și care sunt clienții cei mai importanți?

Cristi Cocolea: Piesele care se vând cel mai bine sunt canapelele capitonate din aluminiu și fotoliile, de asemenea. Toti clienții noștri sunt importanți pentru noi și ne place să îi menținem cât mai fericiți, din acest punct de vedere.

La ce vârsta a fost creată prima piesă de mobilier și care este povestea ei?

Acest business este foarte nou, început acum 2 ani. Prima piesă creată a fost o masă de birou în formă de aripă, întrucât adoram forma ei și o admiram ori de câte ori aveam loc rezervat la fereastră, în călătoriile mele cu avionul.

Spune-ne și despre experiențele plăcute, dar și cele neplăcute

Este o satisfacție de nedescris să îmi vad piesele de mobilier în casele, barurile sau cluburile de noapte ale oamenilor. Și chiar îmi place să ofer produse de calitate la prețuri avantajoase. Singurul lucru neplăcut este că sunt nevoit să lucrez și în weekenduri, acest lucru ținându-mă oarecum departe de familie și de copii.

Care sunt planurile de viitor?

Am în plan extinderea gamei de produse și sper să vindem piesele în toată lumea.

De la ce sumă s-a pornit?

Am pornit de la suma de 40.000 de dolari, bani obținuți din vânzarea primei noastre case. La vremea aceea, m-am gândit că dacă nu voi vinde mobila, o vom folosi pentru noua noastră locuință.

Îți mulțumim pentru interviul acordat și îti dorim mult succes în continuare!

 

 

 

Share.

About Author

Comments are closed.