Turismul spațial, ultima frontieră în materie de lux

0

Virgin Galactic vine în întâmpinarea doritorilor de senzații extreme, oferindu-le clienților săi un bilet de călătorie cu… naveta spațială.

Deși călătoriile vor fi sub-orbitale, pasagerii Virgin Galactic ajung la o altitudine cuprinsă între 80 km și 100 km deasupra nivelului mării. Administrația americană consideră „spațiul” ca punct de pornire la o altitudine de 80 km. NASA consideră că cei care au depășit 264.000 de picioare (80.000 de metri) în zborul lor sunt astronauți în toată puterea cuvântului. Și se pare că multă lume își dorește o asemenea onoare, în ciuda prețului unui bilet de îmbarcare la bordul navetei spațiale, care costă 250.000 de dolari.

Peste 600 de „astronauți” aspiranți și-au rezervat locurile pentru a putea experimenta lipsa gravitației. Biletele au costat inițial 200.000 de dolari, dar prețul a fost ridicat la 250.000. Printre primii doritori să ajungă în spațiu se află nume celebre din lumea showbizz-ului precum: Katy Perry, Justin Bieber, Lady Gaga, Brad Pitt, Asthon Kutcher și Kate Winslet. Rămâne de văzut dacă vor zbura împreună, având în vedere că dispozitivul Space Ship Two este conceput pentru a transporta până la șase pasageri și doi membri ai echipajului.

 

Share.

About Author

Comments are closed.