Le Maschere, JK Place & Villa Mangiacane. Sau cum ar spune italienii, non c’è due senza tre!

0

Considerat o bijuterie culturala, artistica si arhitecturala, orasul Renasterii atrage ca un magnet milioane de vizitatori anual. Frescele lui Giotto, operele lui Michelangelo, panzele lui Botticelli si da Vinci, dipticul lui della Francesca, precum si o serie intreaga de nume mari din Galeria Uffizi, sunt reperele culturale fundamentale pe care n-ai voie sa le ratezi.

Le Maschere 1

Villa Le Maschere 2

Villa Le Maschere 3

Florenta de azi nu duce lipsa de hoteluri de lux, inclusiv aceasta Villa Le Maschere Resort, amplasata intr-un parc presarat cu copaci Sequoia, la iesirea din oras. In Barberino di Mugello, descoperi o vila renascentista, ridicata in 1585 si adaptata la conditiile turismului contemporan, un hotel de 5 stele cu vedere la Lacul Bilancino. Tapetata cu obiecte si opere de arta, antichitati, fresce, dotata cu spa, terase, piscine si apartamente restaurate minutios, Le Maschere reprezinta un loc de o mare valoare istorica si arhitecturala, dar cu accent deosebit pe design interior contemporan.

jf 1

jf 2

jf 3

La cativa pasi de Domul din Florenta, in Piazza Santa Maria Novella, se afla a doua propunerea a noastra, opera a renumitului arhitect local Michele Bonan. JK Place Firenze este unul dintre cele mai frumoase si moderne boutique hoteluri din capitala Toscaniei, care imbina note de design clasic cu accente contemporane. De fapt, JK Place e mai mult o vila sofisticata decat în sine. Nu beneficiaza de receptie, insa descrie o serie de livinguri imense, cu seminee, mobila Louis XV si o abundenta de antichitat si opere de arta, lasand impresia unui palat privat. La aceeasi senzatie ajungi si dupa ce constati ca stabilimentul de lux beneficiaza de numai 20 de camere. Proprietate a antreprenorului italo-israelian Ori Kafri, JK Place Firenze Hotel a fost desemnat de Tatler, in 2008, „cel mai bun hotel din lume”.

Villa Mangiacane1

Villa Mangiacane 2

Villa Mangiacane 3

Iesim din nou din oras pentru a descoperi Villa Mangiacane, o uimitoare casa toscana, datand din secolul XV, cocotata pe un deal inconjurat de podgorii si plantatii de maslini. Locatia se afla in San Casciano Val di Pesa, la doar 12 km sud de Florenta. Camere si apartamente de lux, doua piscine in aer liber, preparate delicioase din bucataria regionala, panorame uimitoare, vinuri bunuri, lectii de gatit, de gatit, tururi vinicole, toate fac din acest loc unul perfect pentru o pauza de romantism.

Share.

About Author

Comments are closed.