Ceasul lui Jacqueline Kennedy s-a vândut cu 379.500 de dolari

0

Ceasul de mână care i-a aparținut lui Jacqueline Kennedy Onassis a doborât un nou record mondial de vânzări pentru un Cartier Tank. Acesta a fost achiziționat la licitația Christie’s Rare Watches și American Icons de la New York cu prețul de 379.500 de dolari. Ceasul este din aur de 18 carate și a fost fabricat în 1962, la un an după ce Jacqueline a devenit Prima Doamnă a Statelor Unite și cu un an înainte de asasinarea soțului său, JFK.

Prețul estimat pentru un asemenea exemplar era cuprins între 60.000 și 120.000 de dolari. Proveniența sa ilustră însă a triplat predicția organizatorilor licitației. „Ar fi costat inițial câteva sute de dolari, iar exemple similare pe piața vintage se vor vinde pentru aproximativ 3.000 de dolari” a declarat John Reardon, unul dintre șefii casei de licitație Christie’s.

Ceasul este un Cartier Tank în formă de pătrat, unul dintre cele trei de acest gen produse în 1963. Se pare că a fost preferatul lui Jackie Kennedy fiindcă apare cu el la mână în multe fotografii realizate în acea vreme.

Share.

About Author

Comments are closed.